Medmänsklighet

På jul har vi lärt oss att vara givmilda, mot när och kära. Men de behövande då?  Dom som vi kanske inte får chansen att träffa, men som endå behöver mat, filtar eller annat för att överleva. I år har jag bestämt mig för att hjälpa andra i den mån jag kan. Därför gav jag årets jobb julklapp till en familj i Zambia, jag ska önska minst en låt i musikhjälpen på P3 och alldeles nyss satt jag över pengar så att en vän som är i Indien kan köpa filtar till barn där borta. :)

Jag menar inte att alla behöver vara som mig, men jag tycker att vi alla ska försöka göra något för våra medmänniskor! För dom som behöver pengarna mer än oss! För jag tror att vi tillsammans kan bekämpa fattigdom och missär! Ska ni hjälpa behövande i jul? Puss & kram.


Bild från Ugandaresan -07


Kommentarer
Postat av: Anonym

detta kanske låter hemskt, men vissa behöver ha det dåligt, så att andra kan ha det bra. Om alla hade mat, pengar, vatten, bostad och bil så skulle alla naturtillgångar ta slut snabbare än snabbast, och hela världen skulle börja gå under snabbare än vad den redan gör. det skulle bli kaos och krig om 'vem som ska ha den sista oljan', vem som ska ha de sista träden och vem som ska ha den sista lilla vattenpölen. någon måste helt enkelt dö för att någon annan ska kunna leva.

2009-12-19 @ 00:32:04
Postat av: Natalie

Men jag tror inte att de där argumenten håller. Jag kan absolut tänka mig en lägre standard för att någon annan ska få ett drägligt liv! Och jobbar vi tillsammans tror jag vi kan få en rättvisare värld! Sammarbetar vi, kämpar vi och tror vi på en bättre värld så kommer vi en dag ha en! Detsamma gäller klimatfrågan - alla kan göra något, och joo det lilla spelar roll!

2009-12-21 @ 19:58:57
URL: http://blackdiary.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0