Svininfluensan - vaccin eller ej?

En fråga som ständigt dyker upp dessa dagar är:
- "Ska du vaccinera dig?" Jag har själv frågat flera stycken. På jobbet fick alla erbjudande att vaccinera sig, samt en lapp med kort info om för och nackdelar. Det är helt frivilligt, och jobbet jag har utgör ingen samhällsviktig funktion. Har vägt för- och nackdelar och beslutat mig för att inte vaccinera mig.

Men nu undar jag självklart, hur ska ni göra? Och varför?
Jag tycker själv att det är upp till var och en och lägger inga värderingar i vad andra väljer!

Anledningarna till att jag inte ska göra det är för att: vaccinet inte är tillräckligt testat, jag har ingen i min närhet som tillhör riskgruppen (förutom att jag själv är ung), mamma är överkänslig mot qvicksilver vilket innebär att jag oxå kan vara det, och framför allt för att det förmodligen kommer komma en ny Pandemi om några år som det blir mass-vaccinering mot. Får jag svininfluensan är jag förhoppningvis tåligare mot nästa. Att vaccinera sig mot allt stärker inte direkt immunförsvaret... Finns fler anledningar men här har ni några.

Kommentera gärna och berätta hur ni ska göra! Det är intressant att se hur andra ser på H1N1 influensan. Puss & kram.

Kommentarer
Postat av: michaela box

Kompisar i stockholm blir febriga och sjuka av vaccinet, och mamma och hennes kollegor har haft jätteont i armarna efteråt. vet inte om det är värt det i längden eller om det inte är det. Mamma vill att jag ska ta den, men egentligen är det ju som vilken influensa som helst... faktiskt. pussss

2009-10-30 @ 20:15:47
URL: http://michaelabox.blogg.se/
Postat av: Annelie

Jag har åxå bestämmt mig för att inte ta vaccinet. Ha en bra dag

2009-11-09 @ 10:06:43
URL: http://anneliea1.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0